Platenbaas (32 uur)

Solliciteer nu

Platenbaas (32 uur)

Is nieuwe muziek ontdekken je grootste hobby en zou je er graag je werk van maken? Da’s mooi, want Paagman zoekt een platenbaas! Als hoofd van de muziekafdeling heb je contact met platenlabels, regel je in-store optredens, ben je verantwoordelijk voor de inkoop van muziek en winkelpresentatie en bedenk je toffe promoties. Van een vette korting op het nieuwste album van Taylor Swift tot een levensgrote kartonnen Harry Styles: het klinkt je als muziek in de oren. Je gaat regelmatig op tournee langs onze andere muziekafdelingen doordat je afwisselend op onze verschillende vestigingen werkt. Een afwisselende baan dus, bij de grootste boekhandel van de regio Den Haag. Iets voor jou?

Part-time · Frederik Hendriklaan 217, Den Haag

Zo ziet je werkdag eruit

Frederik Hendriklaan, dinsdagochtend. Muziekje aan, koffiezetten en aan de slag! Terwijl je collega’s de rest van de winkel klaarmaken voor een nieuwe dag, ga jij naar de muziekafdeling. Je checkt of alles er netjes uitziet en schuift met wat lp’s. Gisteren zijn er een paar bestellingen binnengekomen, dus je doet een belrondje om klanten te laten weten dat hun order klaarstaat. Op de lijst zie je dat sommige al een tijdje op hun bestelde platenspeler wachten. Als je de leverancier belt, krijg je goed nieuws: morgen wordt er een nieuwe lading geleverd.

Als je de laatste klanten hebt gebeld, is het tijd om je inbox bij te werken. Je contactpersoon bij platenmaatschappij Universal heeft teruggemaild over jullie afspraak van aankomende vrijdag. Je overlegt regelmatig met labels om het over inkoop en kortingen te hebben. Heel tof, want je krijgt tijdens deze meetings ook te horen welke releases er op de planning staan. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste updates en kun je vast nadenken over leuke manieren om de nieuwkomers op de winkelvloer aan te prijzen.

Je kijkt op van je laptop en ziet een klant bij de balie staan. Hebben jullie Nevermind van Nirvana toevallig nog op plaat? Ah, een klassieker. Je loopt mee naar de lp’s en gaat op zoek in een van de bakken. Yes, gevonden! Je helpt de klant bij de kassa en pakt de plaat in als cadeautje. Een snelle blik op je telefoon wijst uit dat je bijna weg moet: je hebt straks een vergadering met platenzaakketen en Paagman-partner Velvet in Leiden. Tijdens deze tweewekelijkse bijeenkomst bespreken jullie welke nieuwe albums er aankomen en hoe jullie die het beste in de winkel kunnen presenteren.

Onderweg terug naar de Fred haal je een broodje bij Boosty. Zodra je weer op de muziekafdeling bent, belt iemand van platenlabel Sony. Het gaat over het in-store optreden van Chef’Special aankomende zaterdag: de band komt waarschijnlijk een uurtje later. Geen punt, maar wel fijn om te weten. Je overlegt met je collega’s en zorgt dat iedereen op de hoogte is van het nieuwe tijdstip. Dan herinner je je dat het optreden van De Staat over een paar weken nog niet bevestigd is. Even nabellen, en door!

Zoals elke dinsdag sluit je je werkdag af met een tour langs de Paagman-winkels aan de Lange Poten en in Westfield Mall of the Netherlands. Je maakt een praatje met je muzikale collega’s en checkt of de afdeling er goed uitziet. De kartonnen Harry Styles die de afgelopen weken ter promotie van zijn nieuwste album in de winkels stond, bleek enorm populair. Da’s een goeie om mee te nemen voor komende acties. Als je alle vestigingen hebt bezocht en iedereen gesproken, is het tijd om naar huis te gaan. Tot morgen!

Pas jij bij Paagman?

Check je profiel, dan weet je het zeker:

 • Je vindt het heerlijk om met muziek bezig te zijn.

 • Je weet alles te vertellen over de nieuwste releases – zelfs als het niet jouw smaak is.

 • Je hebt een commerciële blik, bent servicegericht en houdt van aanpakken.

 • Je spreekt vlekkeloos Nederlands en goed Engels.

 • Je hebt een flexibele instelling en groot verantwoordelijkheidsgevoel.

 • Je bent creatief en assertief. Niets je te gek, als er maar mensen op afkomen.

Hier kun je op rekenen

Paagman is een zelfstandig, onafhankelijk familiebedrijf met meer dan honderd enthousiaste collega’s die één ding gemeen hebben: de drive om keihard te werken. Zo maken we dagelijks onze klanten blij – én onszelf. Je stapt aan boord van een team van gedreven, ambitieuze en betrokken professionals, waarin gelijkwaardigheid vooropstaat. Geen dag is bij ons hetzelfde, behalve dat het een kans is om het beter te doen dan gisteren. Dat proberen we elke dag opnieuw, waarbij we ook veel lol hebben.

Heb je een goed idee? Neem het initiatief, dan volgen we je. Want als onderdeel van Paagman krijg je niet alleen verantwoordelijkheid, we geven je ook de ruimte om daar iets mee te doen. Een baan met impact bovendien, want met elk boek dat we verkopen, draag jij een steentje bij aan de ontwikkeling van de maatschappij.

Verder bieden we je:

 • Diverse trainingen en opleidingen om je te laten groeien, zowel professioneel als persoonlijk.

 • Een werkplek in een bruisende omgeving waar altijd veel gebeurt. 

 • Een salaris op basis van de cao Boek- en Kantoorvakhandel van minimaal €2.224,09 (indien je ouder bent dan 20 jaar)

 • Een uitstekende pensioenregeling zodat je kunt blijven genieten op je oude dag. 

 • Een flinke personeelskorting op alle producten die er bij Paagman te vinden zijn. 

 • Een reiskostenvergoeding bij een reisafstand tussen 10 en 30 kilometer.

 • Gedurende het jaar gave bedrijfs- en teamuitjes, zoals de Back2Work-barbecue en de Kerstborrel.

Je werkrooster

We zoeken het liefst iemand die per direct beschikbaar is. We hebben iemand nodig voor 32 uur per week, van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00. Zoals hierboven beschreven verdeel je jouw 4 werkdagen over 3 locaties (Frederik Hendriklaan, Lange Poten en Mall of the Netherlands).
En geen zorgen: we gooien je natuurlijk niet direct in het diepe. De eerste weken werken we je uitgebreid in, zodat je genoeg leert om zelf aan de slag te gaan.

Enthousiast?

Denk je dat we bij elkaar passen en woon je in de buurt? Dan kijken we uit naar je sollicitatie! Vertel in je motivatiebrief in ieder geval welke relevante werkervaring je hebt, per wanneer je beschikbaar bent en wat je eventuele vakantieplannen zijn. Rondom de (kinder)boekenweek, back to school en kerst is het voor Paagman hoogseizoen en rekenen we op extra inzetbaarheid van onze medewerkers. Vergeet niet een recente foto bij te voegen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!