Kinderboekenbaas Villa Paagman (32-38 uur)

Solliciteer nu

Kinderboekenbaas Villa Paagman (32-38 uur)

Paagman zoekt verkoopversterking van de bovenste plank. Eigenlijk van de onderste, want in Villa Paagman moeten ook onze kleinste klantjes kunnen neuzen en bladeren. Dat betekent dat je weet wat kinderen bezighoudt en als fervent lezer ons assortiment snel van buiten kent, zodat je goed kunt adviseren. Dat vind je leuk, want je bent verbaal sterk en stapt makkelijk op klanten af. Allemaal belangrijk, ze komen namelijk bij ons binnen voor een flinke portie vakmanschap én een praatje in de gezelligste huiskamer van het Statenkwartier.

PART-TIME · FREDERIK HENDRIKLAAN 217, DEN HAAG

Zo ziet je werkdag eruit

Altijd anders, dat kunnen we je nu al vertellen. Behalve het begin dan. Want hoe laat je ook start, je bent altijd een kwartier eerder. Om de winkel te openen of de dienst van een collega over te nemen. Je stapt trouwens aan boord van een gevarieerd team van zeven collega’s, sommigen zeer ervaren. Stel – voor het gemak – dat je ’s ochtends begint. Je komt binnen, doet de lichten en computers aan en ruimt zo links en rechts wat op. Ondertussen loop je naar boven voor een snelle kop koffie of thee, maar om negen uur sta je in de winkel. Sharp. En dat geldt ook voor je outfit: een rok of jurk, of een overhemd met stropdas op een nette broek. Niet overdreven, maar wel stijlvol en verzorgd.

En dan gaat het los. Er zijn nieuwe titels binnen: sprookjes, prentenboeken, voorleesverhalen. Allemaal kost waar ons kleinste klantje van smult. Die moeten uitgepakt, in het systeem gezet en daarna in de kasten. En dan graag zo dat iedereen ze vindt op de plek waar ze horen, zowel bezoekers als wijzelf. Ondertussen richt je een thematafel in, hou je de winkel netjes en… oh, telefoon tussendoor. Zakelijk, ze vroegen speciaal om jou. Het is een school. Flinke bestelling voor de bieb, moet eind augustus worden afgeleverd. Geen probleem natuurlijk, ga je regelen. O ja, of je nog suggesties hebt, ze willen vernieuwen. Nou, hebben ze even? Tips genoeg, dat is je vak!

Je ziet, druk zat. Maar wacht even, vergeten we niet iets? O ja, de klanten! Die zijn er natuurlijk ook nog. Sterker: de hele dag, in ruime aantallen en ze gaan altijd voor. Zoekende zielen spreek je aan, je kunt ze vast helpen. Of ze vragen jou om advies, helemaal leuk. Want ook al vind je alles in de computer, jij weet uit je hoofd waar het staat. Dat is de sport. Net als het juiste boek aanraden: hmmm… dus lekker griezelig, maar niet té. Ze moet nog wel durven slapen. Ok, wacht maar even, je weet wel iets! Je luistert aandachtig en denkt scherp mee, waardoor je klanten tevreden vertrekken én de volgende keer speciaal voor jou terugkomen. Hoe jong of oud ze ook zijn.

Of klanten nou bellen of voor je kassa staan, je staat iedereen serieus en enthousiast te woord. Als ze iets speciaals zoeken, een bestelling niet hebben ontvangen of willen weten tot hoe laat de Rituals aan de overkant open is. Kleine moeite om even te checken. Geen punt, doe je graag.

Lekkere dag zeg, hoop te doen. Vindt je collega trouwens ook. Ze was aan het opruimen, moest tussendoor iets over een bestelling uitzoeken en zit nu alweer zeker vijf minuten te bellen. En dan staat er ook nog een klant bij haar, met drie boeken en een vragend gezicht. Misschien een goed moment om even iets van haar over te nemen. Want zo werkt het in dit familiebedrijf: we helpen klanten én elkaar. De lijnen zijn kort en we geven iedereen een welkom gevoel. Natuurlijk hou je van boeken, maar niet als wurm in een stil hoekje. Je bent open, hulpvaardig en maakt graag een praatje.

Bedenk ook dat je behoorlijk wat invloed kunt hebben. Mis jij absoluut iets in het assortiment? Nou, dan bestel je het toch gewoon. Van een boek, e-reader, rugzak of nachtlampje tot een geinig kinderservies, stoere broodtrommel of bizar knuffelmonster: als jij denkt dat we het kunnen verkopen, vertrouwen wij op je commerciële inzicht. En op je verantwoordelijkheidsgevoel, dat nou eenmaal bij vrijheid hoort. Geldt een beetje voor alles: vraag niet of iets mag, of wat je kunt doen. Doe het gewoon.

Pas jij bij Paagman?

Check je profiel, dan weet je het zeker:

 • Je hebt aantoonbaar liefde & passie voor kinderboeken en kent niet alleen de klassiekers, maar bent ook op de hoogte van het nieuwste aanbod.

 • Je bent klant én kindvriendelijk en verdiept je graag in onze kinderboekencollectie.

 • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel, werkt hard en bent flexibel. Extra ballen in de lucht houden maakt jouw dag nóg leuker.

 • Je bent goed in het bewaren van overzicht bij drukte.

 • Zelfstandig de toko runnen? Daar draai jij je hand niet voor om.

 • Al eerder in een verkoopfunctie gewerkt? Bonuspunten.

 • Als klanten knuffelaar begrijp je onze buurtfunctie. Je begroet iedereen met een glimlach en maakt graag een praatje met klanten.

 • Je staat nooit met je handen in je zakken; je pakt aan, doet, regelt, belt en helpt!

 • Je bent creatief, hebt lef en probeert dingen. Kun je al mooi inpakken? Bonuspunten. Nog niet? Jij zorgt dat je het snel onder de knie hebt.

Hier kun je op rekenen:

Paagman is een zelfstandig, onafhankelijk familiebedrijf met honderd enthousiaste collega’s die één ding gemeen hebben: de drive om keihard te werken. Zo maken we dagelijks onze klanten blij – én onszelf. Je stapt aan boord van een team van gedreven, ambitieuze en betrokken professionals, waarin gelijkwaardigheid vooropstaat. Geen dag is bij ons hetzelfde, behalve dat het een kans is om het beter te doen dan gisteren. Dat proberen we elke dag opnieuw, waarbij we ook veel lol hebben.

Heb je een goed idee? Neem het initiatief, dan volgen we je. Want als onderdeel van Paagman krijg je niet alleen verantwoordelijkheid, we geven je ook de ruimte om daar iets mee te doen. Een baan met impact bovendien, want met elk boek dat we verkopen, draag jij ‘n steentje bij aan de ontwikkeling van de maatschappij.

Verder bieden we je:

 • Diverse trainingen en opleidingen om je te laten groeien, zowel professioneel als persoonlijk. Heb jij interesse om door te groeien in deze functie, bijvoorbeeld naar assistent-leidinggevende? Welkom!

 • Een werkplek in een bruisende omgeving waar altijd veel gebeurt. 

 • Een salaris op basis van de cao Boek- en Kantoorvakhandel van minimaal €2.224,09 (indien je ouder bent dan 20 jaar)

 • Een uitstekende pensioenregeling zodat je kunt blijven genieten op je oude dag. 

 • Een flinke personeelskorting op alle producten die er bij Paagman te vinden zijn. 

 • Een reiskostenvergoeding indien je reisafstand meer dan 10 kilometer is, en minder dan 30 kilometer. 

 • Gedurende het jaar gave bedrijfs- en teamuitjes, zoals de Back2Work-barbecue en de Kerstborrel.

 • De mogelijkheid om in aanmerking voor veel toffe extra's zoals meedoen met de Paagman Podcast, het Boek van de Maand team of een werkbezoek aan het buitenland.

Je werkrooster

Je start bij voorkeur per 1 mei en werkt van dinsdag t/m vrijdag. Op dinsdag en donderdag zijn jouw werktijden van 12.00 - 21.00 (geen zorgen, jouw avonddiner wordt geregeld in ons Kicking Horse Cafe), op woensdag en vrijdag van 09.00 - 18.00.
Op termijn willen we jouw uren graag uitbreiden naar 38 uur per week, dan komt de zaterdag erbij.

Enthousiast?

Ben je ervan overtuigd dat we bij elkaar passen en woon je in (de buurt van) Den Haag? Dan kijken we uit naar je sollicitatie. Vertel ons in je motivatiebrief in ieder geval welke relevante werkervaring je hebt, per wanneer je beschikbaar bent en wat je vakantieplannen zijn. Rondom de (kinder)boekenweek, back to school en kerst is het voor Paagman namelijk hoogseizoen en rekenen we op extra flexibiliteit en inzetbaarheid van onze medewerkers. Vergeet niet een recente foto bij te voegen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!