Zo ziet je werkdag eruit
Half negen, ready to rock and roll! Of nou: voordat de bar opengaat, moet je ‘m eerst nog even opstarten. Je zet de taarten klaar, snijdt de citroenen, start de koffiemachine op. En je maakt de kassa in orde. Voor een soepele samenwerking heeft iedereen in de bar een vaste taak: kassa draaien, koffiezetten, broodjes maken of orders runnen. Jij bepaalt ’s ochtends wie waar staat.
Ok. Collega’s weten wat ze moeten doen en de eerste gasten komen binnen. Tijd om even te overleggen met je collega assistent aanvoerder. Het wordt volgende week mooi weer, en dus waarschijnlijk minder druk in het café. Hoe gaan jullie daarop inspelen? Het team wat inkrimpen ligt voor de hand. Je past het rooster aan en zet wat collega’s op stand-by. Dan heb je ineens een ingeving: we zetten gewoon een kraampje voor de deur! Draaien we toch nog wat omzet.
Terwijl het café volstroomt, komt de dagelijkse levering van onze groenteman binnen. Je piept ertussenuit om de spullen in te ruimen, fifo natuurlijk. Zolang ze zich in de bar redden zonder jou, neem je het ervan. Je trekt je even terug op kantoor om een ziekmelding te regelen en een programma te maken voor de inwerkdag van een nieuwe medewerker. Ook roep je de runner nog even bij je. Hij was de laatste weken wat stil voor zijn doen. Gaat alles goed?
Terug beneden vouw je wat servetten en snij je fruit bij, zodat alles vast klaarstaat voor de lunch. Dankzij je strakke pauzeplanning kunnen jullie de drukte tussen twaalf en twee goed aan. Voor jou is het een kwestie van meedraaien, maar tegelijk een oogje in het zeil houden. Vindt iemand z’n Chocomel niet heet genoeg en wil hij de manager spreken? Dan los jij het op. Staat er een flinke rij en hoor je iemand vijf freakshakes bestellen? Hulp is al onderweg!
Zodra het team weer compleet is, heb jij tijd voor klusjes. Producten bijvullen bijvoorbeeld ¬– alleen ’s ochtends al gaan er rustig drie sixpacks melk doorheen. Je trekt elke la, kast en koeling open, en vult aan vanuit het voorraadhok. Wat ontbreekt, bestel je. Heb je hier zelf geen tijd voor? Dan kun je het ook prima aan een collega overlaten. Zolang je maar zorgt dat het gebeurt.
Het loopt lekker door bij de bar. Net als je vieze vaat naar de keuken wilt brengen, steekt je collega vragend z’n hoofd om het hoekje. Klopt het dat die ene klant gember op z’n tosti wilt en de andere een donut bij z’n scrambled eggs? Weird maar waar, fijn dat hij het dubbelcheckt. En nu je hem toch spreekt: jullie zijn bijna door de schone espressokopjes heen.
Je dag zit er zo op. Nog even de kassa tellen en dan: lekker naar buiten, tot morgen!
Pas jij bij Paagman?
Check je profiel, dan weet je het zeker:
Een team aansturen en tegelijk vol meedraaien in de bar? Kom maar op!
Dankzij je ervaring schrik je nergens meer van en hak je snel knopen door als het moet.
Je barst van de positieve energie en zorgt voor een goede sfeer op de werkvloer.
Met je commerciële blik bedenk je soms geniale ideeën om meer te verkopen.
Naast een groot verantwoordelijkheidsgevoel, heb je een natuurlijke autoriteit.
Ook ben je extreem servicegericht: je gaat tot het uiterste om onze klanten te helpen.
Je brengt flinke horeca-ervaring mee. Koffiezetten is voor jou een koud kunstje, net als een kassa draaien.
Je werkt altijd volgens HACCP-richtlijnen en zorgt dat collega’s dat ook doen.
Je spreekt vlekkeloos Nederlands en goed Engels.
Hier kun je op rekenen
Paagman is een zelfstandig, onafhankelijk familiebedrijf met meer dan honderd enthousiaste collega’s die één ding gemeen hebben: de drive om keihard te werken. Zo maken we dagelijks onze klanten blij – én onszelf. Je stapt aan boord van een team van gedreven, ambitieuze en betrokken professionals, waarin gelijkwaardigheid vooropstaat. Geen dag is bij ons hetzelfde, behalve dat het een kans is om het beter te doen dan gisteren. Dat proberen we elke dag opnieuw, waarbij we ook veel lol hebben. Heb je een goed idee? Neem het initiatief, dan volgen we je. Want als onderdeel van Paagman krijg je niet alleen verantwoordelijkheid, we geven je ook de ruimte om daar iets mee te doen. Een baan met impact bovendien, want met elk boek dat we verkopen, draag jij ‘n steentje bij aan de ontwikkeling van de maatschappij.